Unger som ikke LIKER vann! Hva blir det neste?

Første gang jeg hørte det ble jeg nesten lattermild, der denne snørrungen vi har bedt på middag sitter og sier: "Jeg liker ikke vann, jeg" i det jeg skal skjenke vann oppi drikkeglasset.

 

Etter å ha svelget den første forskrekkelsen sier jeg "Nehei, hva drikker du da?"

Og jaggu fortsetter ikke denne snørrungen med å fortelle at da drikker hun saft eller aller helst brus. Ei barneskolejente dette her altså. "Jaha, men her drikker vi ikke hverken saft eller brus til hverdagsmiddagen, svarer jeg, så da må du enten ta melk eller stå over drikke". Husker ikke hvordan det endte, men episoden husker jeg mer enn godt.

Liker ikke vann? Hva er det for noe tull? Vann, som, når det er friskt og rent, bare er væske uten smak. En væske kroppen er helt avhengig av for å kunne fungere.

Vel blir jeg kvalm over all vår fråtsing i mat og våre "problemer" av ubetydelig karakter som jeg selv er en del av, men dette er ennå verre! Folk i mange av verdens fattige land må hver dag gå kilometere for å finne dette nødvendige godet, det viktigste kroppen må ha, og her sitter det små unger og tenåringer på hver sine tuer og skriker ut sin misnøye over dette smakløse.

Bortskjemte er de, ennå mer nå enn da jeg vokste opp, vi hadde da vett på (eller hadde bare ikke fattet muligheten) å skjønne hvor grensa gikk. Hvor grensa går.

Og her om dagen hørte jeg det igjen, denne gang av ei tenåringsjente. Som ikke liker vann.

Mest av alt får jeg lyst til å filleriste disse bortskjemte slynglene, eller sende med de brev hjem. For hvordan i alle dager har de fått muligheten til å si "Nei, takk, jeg liker ikke vann?" Hvem har gitt de muligheten? Og hva blir det neste? At de ikke liker mat, menbare spiser godteri?

For hadde de ikke hatt valget hadde de jo vært nødt til å drikke rent vann.

Om de da ikke velger å dø av dehydrering da.

Det er jo også et valg.

Ratix.no Rating

 

<!– Nnv=navigator;Nna=Nnv.appName;Nd=document;Nd.cookie="b=b";Nc=0;if(Nd.cookie)Nc=1; Nn=(Nna.substring(0,2)=="Mi")?0:1;Ns=screen;Npx=(Nn==0)?Ns.colorDepth:Ns.pixelDepth; str='‘; document.write(‘‘+str+’‘); // –>

 
 
 
 
avatar

About Luringen

Østlandsjente med to tenåringsdøtre og et hjem fylt med glede, marsvin og ikke minst hybelkaniner. Blogger humoristisk om alle episoder som rammer ei rimelig distrè dame...
det, ikke, liker, luringen, unger, vann ,

40 comments


 1. at det går an å ikke like vann. Fysj og fysj på foreldran til ungen!

 2. avatar meg

  Det er vel ikke det at hun ikke LIKER vann, men er vant til aa faa saft/brus, som er mer fristende… Som du sa, har ikke vann noen smak, saa det gaar ikke an aa ikke like det! Hadde jeg latt barna mine velge hver dag, ville de ogsaa valgt brus til hvert maaltid. Det er derfor det er saa viktig aa ta valg FOR dem, ellers saa ville vi alle vaert overvektige, syke, diabetiske mennesker! Her i USA har de endelig blitt engasjert i kostholdet til barna, f.eks. skolelunsjen. Det serveres ofte low fat/low calorie og en har valget mellom …. akkurat … vann eller melk til drikke!!

 3. avatar Luringen

  Ja, her har virkelig foreldra ansvaret, å la unga få vokse opp uten å drikke rent vann er helt hoderystende.

  At noen lar de få lov..

  Flott med alt vann på flaske med diverse smaker, men de må hæle å drikke reint vann – det er jo helt grunnleggende!

 4. Dette er latterlig! Ikke like vann!? Det er så en kan gi seg ende over..

 5. avatar Luringen

  Nei, kan godt være at de ikke liker det, men det er det hun sa her, for jeg argumenterte med at ingen ikke kan like vann, men hun holdt på sitt. Og da tenker jeg at noen lar henne få holde på…

  Dette er jo bare to tilfeller, men allikevel.. synes det er skummelt.

  Takk for fin kommentar :)

 6. De liker ikke vann fordi de aldri har vært vant til å drikke det. De er sikkert fostra opp med suttekopp med saft oppi!

  Jeg syns det er horribelt om de lar barnet drikke BRUS til hverdags. For det første er det direkte usunt, men for det andre tærer det opp emaljen på små barnetenner. Tennene vil de trenge en stund!

 7. Jeg er saa enig, Luringen. Vet du… oppi alt Mexico-styret…saa poppet det jammen ut en baby ogsaa. *Rister oppgitt paa hodet* Uansett…den bor naa i Mexico, og da den var tre mnd gammel ble den innlagt paa sykehus, med sukkersjokk. Fordi moren foret man med te med sukker eller honnig fordi hun ikke fikk barnet til aa drikke vann. Og da tenkte jeg at… det faar man. Hvis et barn aldri har smakt noe annet enn morsmelk og vann, vel…saa drikker vann. Saann er det med den saken. Og en tre mnd gammel baby skal ikke en gang ha valget.

 8. Vi ga snuppa vann på flaske fra hun var 5 mnd og hun elsker vann, det har bare noe med hva de er vant til. Det er foreldra som har bomma skikkelig. Tenk på tenna til de unga….fytti.

 9. La de dehydrere seg til døde!
  Eller press de til å drikke brus og spise snop til HVERT måltid!

  Så får vi se hvor lang tid det går…

  Jævla bortskjemte BRATS!!!!

 10. avatar Luringen

  Ja det er nesten litt latterlig, og hva skal det blie av disse ungene, og hvordan blir de som foreldre?

 11. avatar Luringen

  Ja, det er helt ille, og der går disse rundt og blir til slyngler pga av “snille” foreldre, og så detter tenna ut..

 12. avatar Luringen

  Jeg blir sjokkert! Nei, en baby skal absolutt ikke ha noe valg! Dette var noe av det verste jeg har hørt..

 13. #5.5 Og spraaket/skrivefeilene/orden e som forsvant i kommentaren min er noe av det verste JEG har sett. Makan! (Kjefter paa meg selv og rettskrivningen min).

  Men ja, det er noe av det verste JEG har hoert ogsaa. Hvis Meksikaneren er involvert maa man regne med det meste…

  Som et lite apropos saa maa jeg si at i Norge saa har vi et fantastisk stoetteapparat rundt smaabarnsforeldre og 1.gangsforeldre. Man kan henvende seg og faa hjelp og raad. Og det BOER gjoere det mye lettere aa unngaa de stoerste feilene. Moren til babyen er helt alene, og som hun selv sier; hun lekte ikke en gang med dukker da hun var liten. Hun vet ikke oppned paa et barn, og saa er hun plutselig mor, uten noen form for stoetteapparat rundt seg… Men det unnskylder ikke sukkersjokket.
  Og det aproposet ble mye lenger enn jeg planla…

 14. avatar Luringen

  hehe, jeg må innrømme at jeg leste innlegget ditt flere ganger, mangla liksom noe i mellom noen steder??! Men jeg skjønte da essensen :)

  Uff, trist å høre at det finnes så stor uvitenhet, og ja, vi er (og unga våre) ganske så trygge og beskyttede her hjemme.Mmen allikvel presterer altså enkelte foreldre her hjemme å klare å oppdra ungene sine til å ikke drikke/like vann. Sprøtt!

  Lange aproposer er nesten like søte som aprikoser (uff, den ble blaut!)

 15. avatar Luringen

  Ja, foreldra har virkelig bomma i denne saken i alle fall.. Og stakkars tannebisser, og unger, som må til tannlegen og reparere.

 16. Jeg likte overhodet ikke vann selv når jeg vokste opp. Var så ille at jeg brakk meg, og nektet å drikke. Og mine foreldre valgte å ikke drepe meg med dehydrering (snille som de er) og ga meg andre alternativer (melk, juice, saft(med og uten sukker), brus i helgen, farris funket forøvrig mye bedre enn rent vann…

 17. Vann er det beste og naturligste, dessuten er vann livsnødvendig for kroppen. Saft, brus og andre drikker er ok men uten rikelig rent vann vil enhver kropp over tid ta skade og det kan bli ganske alvorlig også.

  Vi er i ferd med å fostre opp en (eller fler) generasjoner med idioter uansett så la de drikke så mye brus de bare orker…. jo mer jo bedre :D)

 18. Jeg tar gjerne et glass vann med Lurinen. Vann med Whiskey oppi.

 19. Det er ikke alt vann som smaker godt… Her hvor jeg bor er vannet godt, men hos andre så smaker det rart… har sikkert med rense, vannrør og sånt å gjøre…
  Har man servert barnet sitt vann som ikke smaker godt så har du satt assosiasjonen der. Vann = vondt.
  Så tyr man til saft for å få få bort den vonde smaken…

  Dum sirkel…

 20. avatar Luringen

  Du brakk deg, allerede som baby eller som større barn? Synes det er rart å ikke like noe som ikke smaker noe.. Så sant vannet er rent, selvfølgelig, selv nekter jeg å drikke hyttevann som smaker svovel!

 21. FemIce: Vannet der jeg vokste opp smaker fortsatt ikke godt. Har kommet frem senere at de rørene er gamle, og vannet har ikke alltid vært i drikkbar kvalitet. Drikker fortsatt ikke det vannet, men her jeg bor nå er vannet kjempegodt :)

 22. Det neste? Unger som ikke liker brus kanskje…? 😛

 23. avatar Luringen

  Sorry, denne missa jeg..

  Ja, det er ille, du får bruke sterkorda du 😛

 24. avatar Luringen

  Hehe, jeg vet ikke om jeg er helt enig i din påstand, mange av de er riktig så flotte skal du vite, har to eksemplarer her:) De drikker rikelig med rent vann, spiser nogenlunde sunt, er godt oppdradd og noen virkelige Luringer 😛

 25. avatar Luringen

  Æsj. Skal jeg drikke whisky må det være blandingsforhold som i homeopatisk medisin.

  Og kan jeg få minne adolph om at det var han som hadde skrivefeil og ikke meg?

 26. avatar Luringen

  Joda, det er vann som ikke smaker godt, selv er jeg ganske kresen på vann, men disse jentene liker ikke vann, sånn helt generelt, det er ikke dårlig smak på vannet her vi bor…

  Men skjønner det ikke er så greit der en ikke har god kvalitet på vannet, da sliter jeg sjøl skikkelig, da jeg er en skikkelig vannoholiker! Jeg blir helt sprø når jeg ikke bare kan gå til vasken og hente meg et kaldt glass vann.. bortskjemt?!

 27. avatar Luringen

  Godt å høre at du liker vann i dag, og antagelig gjorde det da og, bare at dere var uheldig med vannet.. finnes nesten ikke noe bedre enn vann :)

 28. avatar Luringen

  hehe, den dagen kommer aldri!

 29. Jeg datt bare akkurat over dette her:
  http://www.expressen….

  Jeg er veldig glad i vann, men jeg har ikke alltid vært det. Og jeg tror også det har noe med vannkvaliteten å gjøre. Jeg prøver å venne ungene mine til å drikke mye vann, for de har jo bare godt av det.

 30. avatar Luringen

  Helt sikkert noe med kvaliteten å gjøre, men det er fortsatt viktig at foreldre lærer unga til å drikke vann. Vann kan fylles fra andre steder, eller i verste fall kjøpes (alternativet er jo å kjøpe saft eller brus, så da er det vel ikke så ille å kjøpe vann heller).

  Vann er herlig!

  Stakkars jente i artikkelen, heldigvis er en slik sykdom ytterst sjelden..

 31. Stapp drittungen full av sjokolade og cola, fjern tannbørsten, og nekt å ta med hælveten til tannlege før han/hun har hatt vondt i tenna et par ukers tid.

  SÅ spør du hva drittungen vil ha å drikke.

  Er svaret brus, er det bare å kjøre hestekuren en gang til.

 32. avatar Luringen

  hehe, har svaret du, skjønner jeg :)

 33. Kjøp et side-by-side kjøleskap med vanntapper og isbitdispenser…

  Disse er så lavt plassert at tilogmed minstejenta på tre år henter seg plastkopp og ordner seg selv.

  Går en liten sport i å mestre dette. Og så smaker plutselig vannet mye bedre med en isbit oppi.

  (At jeg enkelte ganger har nærmet meg spagaten etter å ha tråkket på en isbit får nå så være… Litt må man tåle!)

 34. avatar Luringen

  hehe, ser deg for meg der du sliter med å holde beina samlet :)

  Heldigvis er det nå ikke mine unger som sliter da, så her holder det med springen. Vi besøker noen med dette “tappeutsryret” rett som det er, flotte saker det, men selv må jeg nesten bygge ut kjøkkenet om jeg skal få plass!

 35. avatar -

  Dette er “natural selection” på sitt beste. Rett foran oss, men vi gjenkjenner det ikke.

  Naturen rydder opp, enten vi vil eller ikke. Drikker man lite eller ikke vann, er man rett og slett for dum, de naturlige instinktene er brutt ned, og man overlever ikke her ved å være dum.

  Hvorfor er det sånn? enkelt forklart; naturen rundt oss utvikler seg i et tempo, vi utvikler oss mye fortere og ser ut til å akslerere. Men, og dette er et stoort men; dypt inne i hjernen sitter fortsatt en liten del av urinnstinktene våre, den naturlige delen av oss. Den er undertrykt men den er der, og den utvikler seg i takt med naturen, ikke med oss sånn vi utvikler oss nå.

  Så, mens vi svirrer rundt her på vår lille klode, og utvikler språk, teknologi og sivilisert oppførsel, har vi en inngrodd stemme som sier; “spise, drikke, sove, parre seg” igjen og igjen, altså overleve og føre dine egne gener videre. Her er det ingen nåde, det er den sterkestes rett. Men, dette instinktet er på mange måter overflødig i store deler av dagens verden. Vi har laget våre egne spilleregler, men denne stemmen dypt inne i oss er fortsatt der.

  Dette er hovedgrunnen til at vi ikke klarer noe så tilsynelatende enkelt som
  å leve i fred med hverandre. Og det er dette urinstinktet som kommer til å utslette oss alle med mindre vi som rase forstår og gjenkjenner problemet jeg nå har beskrevet.

 36. avatar Luringen

  Interessant teori

 37. Vann smaker da ingenting?!

  Jeg fikk bare vann til middagsmaten da jeg var liten – har alltid likt vann, men jeg ble faktisk dårlig av å drikke det. Det endte til slutt med at vannet måtte kokes og avkjøles før jeg kunne drikke det. Vet ikke hva det var for noe, men jeg husker jeg var litt skeptisk til å drikke vann etter den perioden.. men nå drikker jeg maaasse vann =0)

 38. avatar Luringen

  Vann er digg – elsker det, og sliter når jeg ikke har tilgang på det fra spring el.l.

 39. Vann er det beste man kan få. jeg husker lillebroren min snakket om at han ikke likte vann da han var liten. han nektet en lang periode å pusse tennene i det til og med fordi “han ikke likte det…” det gikk heldigvis over, og han nekter for det når jeg bringer det opp de få gangene jeg treffer ham. men han nekter også for at han sa til mamma som treåring at han gledet seg til han ble stor og fikk like pene pupper som henne, så han er vel i benektelse stadiet 😉

 40. avatar Luringen

  hehe, kan da ikke skjønne hvorfor han benekter slike hendelser, og kan tenke meg dette sikkert aldri tas frem i famileslabberaser :)

Leave a Reply