Regler for julegrøt

Hjelp!

Luringen skal arrangere grøtfest for maaange mennesker, og lurer på om dere har noen regler når dere serverer julegrøten?

Det er selvfølgelig mandel, og det er marsipangris i premie :)

I  Luringens barndom hadde vi strenge regler: en puttet i mandel, en annen hentet tallerkenene og fordelte de på bordet. I tillegg var det ikke lov å fortelle at man hadde fått mandelen med en gang…! Man skulle gjerne lure og late som…!

Har dere andre regler eller tradisjon for grøten?

 
 
 
 
avatar

About Luringen

Østlandsjente med to tenåringsdøtre og et hjem fylt med glede, marsvin og ikke minst hybelkaniner. Blogger humoristisk om alle episoder som rammer ei rimelig distrè dame...
Humor

10 comments


  1. Vi har mandel i riskremen på julaften. Utrolig morsomt, for alle later som om de har den da! Mye rare grimasjer og løftede øyenbryn og ungene sitter der som “tente” lys! Men bollen med riskrem får ikke være for stor , men akkurat passe så alle får, for et år holdt vi på å forspise oss for å finne den mandelen. Selvfølgelig var det en luring som satt med den i munnen hele tiden og godtet seg. Et år var det en som hadde med seg en ekstra mandel i lomma til og med, men det gikk greit for hos oss er det alltid to gaver, en med marsipan og en med en liten juleting. Velg selv da. Ikke alle liker nemlig marsipan hos meg. Gøy med sånne tradisjoner. :)

    1

  2. En regel jeg må få laget hos oss er at jeg >ikke< skal få mandelen når det er jeg som lager og servere grøten 😉 I hvert fall ikke på første skjea 😆

  3. Det viktigste er å ha en sånn stooor gris i reserve, som man kan kose seg med mens de små sutrer over den lille taslete minigrisen som var premien.

    Når jeg får mandelen selv, svelger jeg den sammen med grøten uten å si et ord, og morer meg over all forvirringen og ståheien når ingen får mandelen.

    1

Leave a Reply